Jdi na obsah Jdi na menu
 


Festivalové hvězdy na místě

8. 7. 2010

Opět po roce se osazenstvo tvořící Tomáše, Peťu K., Ivetku, Hanku, Evču, Marušku, novice Aničku a Peťu a "cizačku" Magdu vydalo rozproudit lázeňské město filmovému festivalu zaslíbené - Karlovy Vary. Jubilejní 45. ročník prostě nemohl být bez naší přítomnosti, to je jasné.

Po určitých komplikacích v rámci rezervace vstupenek zaznívaly jisté obavy, abychom za 2,5 dne shlédli každý alespoň jeden film, ale nakonec se lístky daly pořídit  na místě - nejen na pokladnách ale i přes inzerát, takže průměr 5 filmů za 2,5 dne na osobu je docela solidní požitek.

Ale pojďme pěkně popořádku.

1. skupinka ve složení Peťa K., Maruška, Evča a Magda vyrazila poněkud napřed, přece nebudem vyspávat, že? :) Zatímco druhá skupinka (Tomáš, Anička, Peťa Č., Ivetka a Hanka) ještě snídala hambáče v "Mekáči" u Divoké Šárky, první skupinka si již málem potykala s ředitelem festivalu p. Bartoškou, to když do něj skoro vrazila při jeho kuřácké siestě a hlavně zajišťovala bydlení pro celou grupu v našem starém známém Vodafone hotelu (přesněji řečeno ubytovací koleje, ale není nad společné sprchy bez závěsů :)).

I zpozdilá skupinka zaparkovala u hotelu, všichni jsme se pospolu ubytovali, ale žádné zbytečné zdržování: filmy, místní restaurace i osvěžující vodní fontánky nás přitahovaly jako magnet... Po nezbytném nastartování místním nápojem při poledním menu, jsme okamžitě věděli, že ani o letošním festivalu nebude o zábavu nouze.

Potvrdilo se to již u prvního filmu - Ženy v pokušení - kdy v obležení paní Vlasákové, pana Macháčka, pana Postráneckého a jiných známých herců někteří z nás byli svědky slavnostního vyhlášení miliontého diváka tohoto filmu. Ale co bych Vám tu vyprávěla ságy, stačí se podívat na reportáž TV NOVA v hlavních zprávách... prostě opravdová hvězda se pozná na první pohled :)

čas cca 13:50, Televizní noviny TV Nova 9.7.2010

Jiní Fáčkaři ovšem také nezaháleli a objevovali svoje plavecké vlohy v nádherně teplé vodě střešního bazénu Thermalu, či hezky zpříma "korsovali" místní lázeňskou kolonádou. Pravda na ochutnávání 72 stupňových pramenů moc často nedošlo (u někoho vůbec), přece jen pít takový lektvar v situaci, kdy se ručičky teploměru šplhaly ke čtyřicítce ve stínu, by nebylo moudré... Ale nevidět slavný Grandhotel Pupp, ve kterém se natáčela jedna ze ságy Jamese Bonda, by byl hřích. (a to se nechci rouhat)..

Po shlédnutí dalších filmů, především na Jiné nebe Ivetka s Aničkou jen tak asi nezapomenou, jsme s hrůzou zjistili, že se blíží půlnoc a tedy nejvyšší čas do hajan. Samozřejmě s patřičným zákuskem - místní palačinkou, která se nejlíp jí za chůze :) Ono se to nezdá, ale když víte, že druhý den Vás čeká už od desáté ranní náročný program, tak pokud si to chcete opravdu užít, není možné se hned zhuntovat :) I tak si ale vrabci na střeše povídali, že v jednom pokoji došlo na "tancování s medvědy"...

Po vystřídání noci s ránem, v deset ráno již někteří pokládali své zadečky na vypolstrované sedačky a jiní včetně Ádiny squadry (naše stará známá z loňska) se shromáždili u muzea Jana Bechera, kde absolvovali prohlídku historií i současností výroby nápoje zvaného Becherovka. No, na závěr každý z nás dostal v rámci ochutnávky 3 různé panáky po vzoru místního pravidla - 1. panák na zdraví, 2. panák na dobrou náladu a 3. panák na vlastní riziko. Myslím, že v půl jedenácté dopoledne jsem dosud v sobě neměla tolik alkoholu jako po této prohlídce :) Ale, stálo to za to! :) To se potom panečku nakupovalo=utrácelo, jedna radost :)

Pak jsme se různě rozprchali a zase scházeli, podle toho, jak kdo chtěl, jaké měl choutky, a tak. Jedna z takto narychlo složených skupinek se např. podívala do Podzemního vřídla, kde jí bylo odtajněno tajemství výroby tradiční karlovarské růže, a kde bylo horko určitě jak v pekle :).

Co nemohu nezmínit, je zážitek z filmu Unaveni sluncem II:Exodus. Původně avizováno bylo 182 minutové dílo. Nutno podotknout, že začátek byl naplánován na 21:00 h. Jelikož šlo o premiéru, dorazil i režisér a dal na sebe pochopitelně půl hodiny čekat. Když jeho kroky kráčely po červeném koberci za aplausu kolemjdoucích, moderátor Marek Eben převzal mikrofon a sdělil smutnou zprávu - že z důvodu technických problémů budem ochuzeni o plných 30 minut. I tak to ovšem znamenalo, že se nám hodiny vysezené v pracovních židlích vyplatily, měli jsme natrénováno, a kdyby pustili i druhou část tohoto druhého dílu o stejné délce, jistě bychom zůstali na židlích jak přikovaní až do konce... V půl jedné toto dosti syrové představení skončilo a my se mohli dočíst na svých mobilních přijímačích, že jsme zváni (asi za tu vytrvalost) do V.I.P. zony vodafoňáckou víceprezidentkou Pat. Jaké bylo překvapení, když jsme se u tohoto ponocování potkali s celou naší výpravou navíc doplněnou o Janu H. a samozřejmě Pat? Velké, co Vám budu povídat. Po dvou hodinách už ovšem docházely síly a my museli zpátky do hotelu. Naše hostitelky zamířily na 3Dprojekci, ukázku spatříte zde:

 http://www.youtube.com/watch?v=EjUvMORDjw4&feature=youtube_gdata

Pat patří velký dík - nejen za to, že se k nám znala, ale i za to, že některým zajistila lístky na ještě jeden film, ba dokonce je i svou limuzínou na film dopravila.

Páteční noc byla fakt dlouhá. Jsem přesvědčena, že tancování s medvědy bylo v plné parádě prováděno ve všech našich pokojích :)

A v deset ráno, už jsme opět zchlazovali svá těla a hltali děj feťáků, dealerů drog a dalších svérázných hrdinů našich posledních filmů, tou dobou již sbaleni na cestu domů se všemi oplatkami, becherovkami, či jinými prezenty pro naše blízké.

Skupinky ve stejném složení jako na začátku odjížděly ve stejný čas s předpokladem i stejného časového přistání v hlavním městě. Chyba lávky. První skupinka si udělala pauzu v Krušovickém pivovaru, druhá skupinka zas na samosběru jahod. Všichni ovšem spokojení a doufajíc, že příští rok bude opět možné absolvovat tento společný výlet (Peťa K., Tomáš, Hanka a Maruška již popáté v řadě - bude zase co slavit :)).

 

Něco málo do památníčku:

- pokoje 405, 406, 407, po třech za 900 Kč/noc/pokoj

- tyto filmy neunikly naší osobní pozornosti:

  • Ženy v pokušení (Peťa K., Tomáš, MC, Magda, Evča, Peťa)
  • Dvojitá hodina (Anička, Ivetka)
  • Hitler v Hollywoodu (Tomáš, Peťa K.)
  • Lásky, touhy a lži (Peťa K., Tomáš, Ivetka, Hanka)
  • Lurdy (Ivetka, Anička, MC, Magda)
  • Gepard (Peťa K., Tomáš, Evča, Peťa Č.)
  • Cestování oblaky (Peťa K., Tomáš, MC, Magda)
  • 9:06 (Hanka)
  • R (Hanka, Ivetka)
  • Zůstane to mezi námi (Peťa K., Tomáš)
  • Jiné nebe (Anička, Ivetka)
  • Paju (Anička, Ivetka, Evča, Peťa Č., Hanka)
  • Sama v Africe (Peťa K., Tomáš)
  • Život za časů války (MC, Magda)
  • Unaveni sluncem 2: Exodus (MC, Magda, Peťa Č., Evča - ta ovšem vydržela jen půlku tohoto tříhodinového představení)
  • Slzy (Ivetka, Anička)
  • Správce domu (MC, Magda)

 

Náhledy fotografií ze složky Karlovy Vary 2010

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář