Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karlovy Vary 2011

Ani už po těch letech nevím, jak začínat toto vyprávění... Loni bylo avizováno, že dá-li Bůh tak Peťa, Tomáš a Maruška spolu popáté v řadě uskuteční výpravu na Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech a tato myšlenka se stala skutečností. Je to až s podivem, ale i přestože už to bylo popáté, tak nadšení z těchto společně strávených dní nevyprchalo.

A aniž bychom to plánovali, tak výše zmínění matadoři se spolu i ubytovali. Jakáto náhoda a znamení :)

Nicméně letos se organizátorství chopil jeden z nováčků Fáčkového týmu, vlastně nejmladší člen :) - Lukáš. Díky němu jsme opět mohli nocovat v našem oblíbeném Vodafone hotelu na adrese Domova mládeže, Lidická 38. Cena za osobu na dvě noci činila 634 Kč, což je na místní poměry velice exkluzivní záležitost.

Díky Lukášovi jsme taktéž značně rozšířili skupinu účastníků, takže výprava nakonec činili 13 lidí z Vodafonu a ke starým pardálům z loňského ročníku - Evče, Peťovi Č., Ivetce, Hance P., Tomášovi, Marušce a Peti K. se přidali i Verča B., Verča D., Hanka D., Peťa Kolář a také Olinka a samozřejmě Lukáš. Musím smeknout pomyslný klobouk, ale logisticky se vše podařilo zařídit na jedničku.

Pravda, někteří o sobě navzájem v průběhu festivalu moc nevěděli, což bylo způsobené nejen kvůli míjení se v rámci odlišného programu, ale pravděpodobně i k častému ochutnávání místního likéru... Nicméně na dálku jsme byli propojeni, a to bylo to hlavní.

Na pohodlnou dopravu bylo letos tedy zapotřebí celkem tří aut. K Peťovi Č. se kromě řidiče vešly obě Verči, Hanka D. a Lukáš, do Tomášova BMW se usadily Hanka P. (i s budoucím miminkem), Evča a Olča no a nejmenší zátěž měl jednoznačně Petin Hyundai, neb do něj  se vtírl pouze Peťa K. s MC.

Do Varů se kupodivu dorazilo téměř ve stejném čase a po vyzvednutí předem rezervovaných lístků se skupinky rozdělily - jedni šli na film, jedni na oběd a jedni za panákem .

A jakéže to filmy byly letos např. shlédnuty? Býčí šíje, Jelena, Dekonstrukce mého otce, Muž bez mobilu, Srdce jako bumerang, Win Win, Beduín, Romeo 11, Rozchod Nadera a Simin, Špičák ale i třeba staří dobří Světáci či oceněný film Nickyho rodina (cena Diváka).

Dalo by se říct, že v průměru každý z nás viděl cca 4 filmy. Také se dá konstatovat, že až na zdlouhavé ruské filmy (kdy jeden záběr na nic trval několik minut - asi ruští režiséři nezaměstnávají Střihače) jsme nikdo z nás neviděli vyloženou blbost, naopak. Úroveň jde rok co rok výš a výš a nejen v tomto ohledu se můžeme těšit na další ročník.

Co je potřeba dodat, přes veškeré snahy ne všechny lístky na představení se podařilo "prochodit", pro tyto účely byla využita "thermalská" nástěnka, která přispěla k tomu, že alespoň částečně se podařilo některé z nich udat. I tak ale naši nejzkušenější účastníci museli v závěru konstatovat, že "kapitalizovali" ve smyslu zmařené investice po jednom lístku (cena 65 Kč).

A co jsme vyváděli, když jsme neseděli v provizorních kinech? Tak někdo si šel třeba zaplavat do Thermalu, někdo "corsoval" lázeňskou kolonádou hledajíc české i zahraniční celebrity (např. p. Svěráka či Lipského, paní Pawlovskou či K. Issovou nebylo možné přehlédnout), někdo jedl jednu palačinku za druhou a největší alkoholici - Evča, Maruška a Olča si o sobotní desáté ranní zašly do muzea Becherovky na ochutnávku tří místních specialit. Jestli jsem nějakou důležitou činnost vynechala, račte mě opravit v Komentářích...

Při zpáteční cestě do Prahy jsme se stavili i na jahody na statku Stebno, za kilo čerstvých jahod tam chtěli 70 Kč, a tak jsme jim vybrali veškeré zásoby...

Co dodat na závěr? Hmm, že je třeba začít novou pětiletku! A někteří by svou první pětiletku měli určitě uzavřít.

 

 

Náhledy fotografií ze složky MFF Karlovy Vary 2011

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář